Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladík ukradl zbraně a deset milionů yangů z účtu hráče Metin2. Hrozí mu dva roky vězení

Jihočeští kriminalisté stíhají devatenáctiletého hráče populární počítačové hry Metin2, protože z účtu jiného hráče kradl virtuální zbraně a peníze yangy. Hrozí mu až dva roky vězení.

Co vše je možné ukrást? Například virtuální herní zbraně nebo peníze - yangy ze hry Metin2. Pokud k tomu kdokoliv využije počítač, síť a pomůže si podvodem,musí čekat trest. Stejně jako musí nyní trestnímu stíhání čelit devatenáctiletý mladík z Litoměřic.

„Vytvořil podvodnou phishingovou stránku pro internetový odkaz hry Metin2. Pomocí této lsti získal přístupové údaje k účtům a herním heslům dalších hráčů této hry a naboural se do herního účtu jedenadvacetiletého muže z Českého Krumlova. Z herního účtu mu sebral deset milionů yangů, což je herní měna, a herní výbavu, reálně zakoupenou za více než dva tisíce korun," vysvětlil policejní mlučí Jiří Matzner. 

„Možná to celé zní jako špatná videohra, ale mladík je stíhán pro trestný čin neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací a také pro opatření a přechovávání přístupového zařízení a hesla k počítačovému systému a jiných takovýchto dat," dodal mluvčí.

V případě odsouzení hrozí mladému hráči trest odnětí svobody v délce dvou let. Případ vyšetřují specialisté krajského ředitelství z oddělení informační kriminality.

Štítky krimi, mladík, Metin2, hra, krádež, trest, policie, Českokrumlovsko, zbraň, Litoměřice, Český Krumlov, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík ukradl zbraně a deset milionů yangů z účtu hráče Metin2. Hrozí mu dva roky vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.