Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ve Vyšším Brodě našla ČOI padělky za více než 14 milionů korun

Padělky za necelých 14 milionů korun odhalila mimořádná kontrolní akce České obchodní inspekce na tržnici ve Vyšším Brodě na Českokrumlovsku. Jednalo se o další kontrolu, při které ČOI využila nové pravomoci a vstoupila do uzavřených prostor.

Do kontroly na tržnici ve Vyšším Brodě se s Českou obchodní inspekcí Jihočeského kraje a Vysočinou pustila také cizinecká a městská policie. Inspektoři využili nové zákonné pravomoci a to zjednání si možnosti vstupu do uzavřených prostor, kde existuje důvodné podezření na skladování padělků.

„Inspektoři ČOI na základě předchozího monitoringu místa prodeje vytipovali a za účasti přizvané osoby otevřeli dva sklady tvořící zázemí prodejních stánků. Při kontrole tak bylo zabaveno celkem 3 464 kusů padělků v hodnotě originálů 13 770 887 korun,“ uvedli inspektoři.

Jednalo se převážně o textilní výrobky, mikiny, tepláky, trička, čepice, šaty, bundy a další zboží jako jsou kabelky, brýle a stavebnice označené například ochrannými známkami Chanel, Tommy Hilfiger, Michael Kors, Louis Vuitton, Burberry, Lego nebo automobilové značky např. Kawasaki, BMW, Volkswagen a Yamaha.

Majitelé skladů nejsou v současné době známí, zjištění jejich identity se teď bude intenzivně zabývat policie. „Za porušení zákona o ochraně spotřebitele uložena sankce až do výše 5 miliónů korun. Vhodné výrobky budou předány k humanitárním účelům, ostatní budou zlikvidovány,“ uzavřela ČOI.

Foto ČOI

Štítky ČOI, kontrola, padělky, Vyšší Brod, Česká obchodní inspekce, okres Český Krumlov, Tommy Hilfiger, Chanel, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, Louis Vuitton, BMW, Michael Kors

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vyšším Brodě našla ČOI padělky za více než 14 milionů korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.