Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na radnici se diskutovalo na téma rozšíření parkovacích zón na Pražské předměstí

Téma rozšíření parkovacích zón na Pražském předměstí přilákalo v úterý na budějckou radnici davy lidí. Mluvilo se o plánech, změnách, ale i chybách, které lidé v zavedeném systému vidí. Kdy by mělo k rozšíření dojít se ale přítomní nedozvěděli.

Do zasedací místnosti zastupitelstva města dorazilo tolik lidí, že někteří museli zůstat na chodbě. Parkovací zóny jsou totiž velmi žhavým tématem už od zavedení první vlny. Ta se teď má rozšířit i na Pražské předměstí.  

Na prezentaci dorazil náměstek primátora František Konečný, který představil plánované rozšíření, které se týká Husovy třídy po Strakonickou, Pražskou a Vltavu. Podle něj je projekt připraven tak, aby byl komfortní pro lidi, kteří v dané oblasti bydlí, ale i pro jejich návštěvy.

Podle hlavního projektanta Petra Horského byly součástí programu také dopravní průzkumy, které mapovaly vozidla parkující v daných lokalitách. „Porovnávali jsme situaci teď a před pěti lety. Momentálně tam parkuje zhruba 300 aut nad rámec kapacity, se zavedením zóny by se měla situace zlepšit,“ vysvětlil.

Parkovací místa chce město v dané oblasti udržet zjednosměrněním ulic Budivojova, Kubatova, Čéčova a Neplachova. „Parkovacích míst bude v Budějcích bohužel vždy nedostatek, jelikož počet aut se ve městě ročně o pět procent zvyšuje,“ upozornil Konečný.

Prostor při prezentaci dostali i lidé. Ti nešetřili dotazy, námitkami, ale i návrhy, jak by se měla dopravní situace v krajském městě zlepšit. Na některé jim ale nedokázal nikdo z přítomných zastupitelů ani projektantů odpovědět. „Moc nechápu, proč sem jde někdo, kdo k tomu nemá v podstatě co říct a na žádný z dotazů není schopný odpovědět,“ rozčiloval se jeden z diskutujících.

Kdy by mělo k rozšíření parkovacích zón dojít, se ale přítomní obyvatelé nedozvěděli. Byli ale vyzvání, aby všechny své podněty a nápady zaslali na e-mailovou adresu města. To je spolu s projektanty projedná.

Pro veřejnost je na stejné téma připravena ještě jedna prezentace, a to 23. října v 17 hodin v přednáškové aute Střední průmyslové škoyl stavební.

Foto Jana Kroneislová

Štítky parkovací zóny, doprava, České Budějovice, František Konečný, Vltava, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

Bude li veřejná doprava srovnatelná s tou, která funguje např. okolo Prahy, mnoho lidí jistě rádo nechá auto doma a nebudou překážet v parkování lidem nejen na Pražském sídlišti. Z tohoto pohledu je zonace parkování logickým krokem - město nemůže suplovat nečinnost kraje navždy. Jenže to by musel něco dělat kraj, zatím nejeví ani náznak hloupé konání minulých šíbrů napravit, odčinit! Ten zatím předvedl pouhou likvidaci veřejné dopravy - s důrazem ke zničení té vlakové. Bez vlaků, kterým zácpy na silnici moc nevadí, neudělají smysluplný IDS. Kampak prachy, ušetřené na cestujících v JČ kraji asi mizely? Udělat z obyvatel JČ kraje občany II kategorie, ve srovnání s obyvateli kupř. StČ kraje osekáním linkové osobní dopravy přece musely vzniknout docela slušné úspory, když přihlédneme k faktu, že JČ kraj šidí veřejnou dopravu již více nežli 10 let...

Středa, 17. října 2018, 19:42Odpovědět

Na radnici se diskutovalo na téma rozšíření parkovacích zón na Pražské předměstí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.