Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vrah dvou žen z Boru u Protivína spáchal sebevraždu. Policie ale případ stále vyšetřuje

Policie dnes potvrdila, že muž, který minulý týden zavraždil dvě ženy v Boru u Protivína, spáchal sebevraždu. Motivem dvojnásobné vraždy měly být příbuzenské vztahy. I přesto, že je pachatel mrtvý, policie případ stále vyšetřuje. Kriminalisté totiž zvažují další možnosti tragické události.

Zavražděnými byly jednasedmdesátiletá matka a její třiačtyřicetiletá dcera. „Soudní pitvou bylo zjištěno, že příčinou smrti bylo vykrvácení do dutiny břišní a hrudní po mnohačetném bodnořezném zranění,“ uvedl vyšetřovatel Roman Hospodářský. Policie při vyšetřování zajistila několik předmětů, které by mohly být vražednou zbraní. „To ale potvrdí až výsledky všech kriminalistických zkoumání,“ dodal Hospodářský. Obě ženy po příjezdu zdravotníků na místo ještě žily. I přes veškerou snahu ale nebylo možné je zachránit.

ČTĚTE TAKÉ: FOTO, VIDEO: Policie vyšetřuje vraždu dvou žen na Písecku. Sousedé mluví o bývalém partnerovi 

Vrahem byl šedesátiletý muž, který se s oběma ženami znal. Podle policie se dá považovat za „domácí“ osobu. Jestli vrah jednal v afektu nebo šlo o připravovaný čin policie nesdělila. Motivem vraždy byly podle vyšetřovatelů osobní vztahy.

K činu došlo patnáct minut po šesté hodině ráno. Necelé dvě hodiny poté spáchal šedesátiletý muž u Ražic nedaleko Protivína na kolejích sebevraždu. Jestli byly ženy v příbuzenském vztahu s Pavlem Zárubou, který si odpykává trest za vraždu stopařky, odmítla policie komentovat. 

Požár domu měl být pomstou

Vyšetřovatelé potvrdili, že požár, ke kterému došlo minulý čtvrtek v odpoledních hodinách, souvisí s dvojnásobnou vraždou. „Hned druhý den jsem zadrželi pachatele, který rodinný dům zapálil. Je to mladý člověk, který byl v příbuzenském vztahu k oběma ženám. Šlo o pomstu,“ uvedl policejní vyšetřovatel z Písku Jan Hvězda.

ČTĚTE TAKÉ: Policie pokračuje ve vyšetřování vraždy dvou žen na Písecku. Nařízena byla soudní pitva

Pachatel se podle vyšetřovatele k činu doznal a hned druhý den vyjádřil upřímnou lítost nad svým chováním. Mladík je vyšetřován na svobodě a hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky.

Štítky krimi, vražda, Písecko, policie, sebevražda, Protivín, okres Písek, Jaroslav Novák

Vrah dvou žen z Boru u Protivína spáchal sebevraždu. Policie ale případ stále vyšetřuje  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.