Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž nalezený u Schwarzenberského kanálu byl zavražděn. Policie žádá o pomoc veřejnost

Muž, jehož tělo našli v neděli turisté u Schwarzenberského plavebního kanálu, byl zavražděn. Prokázala to nařízená soudní pitva. Totožnost oběti ale policisté stále neznají a žádájí o pomoc veřejnost.

Případ vyšetřují policisté od nedělního rána. Turisté nalezli tělo muže v lesním porostu několik kilometrů od obce Nová Pec na Naučné stezce Schwarzenberský plavební kanál mezi rozcestím Raškov a Klápa. „Soudní pitva prokázala, že muž byl zavražděn. Jeho totožnost se nepodařilo zjistit. Není možné vyloučit, že obětí vraždy je cizinec, například z Rakouska nebo Německa,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. 

ČTĚTE TAKÉ: Turisté našli u Nové Pece neznámou mrtvolu, policie hledá svědky 

Zavražděným je starší muž ve věku 65 až 76 let. Měřil 171 centimetrů a vážil kolem 90 kilo. Měl světle modré oči a neměl zuby. Mohl ale používat zubní protézu. Tu však policisté nenalezli. Mrtvý prodělal operaci pravé kyčle a s největší pravděpodobností měl za sebou i infarkt. „Oběť byla v lese nalezena bez oblečení a šperků, muž neměl ani žádné tetování. Šlo o nekuřáka,“ dodal Matzner. 

Kriminalisté opakovaně žádají veřejnost o pomoc. Pokud někdo hledá nebo postrádá muže odpovídajícího popisu, aby se ozval policistům na linku 158. Zároveň se obrací i na majitelé penzionů a hotelů, kteří by v zavražděném mohli poznat jednoho ze svých hostů.

Další fotografie najdete pod následujícím odkazem. Snímky mohou být drastické.

Foto Koláž Budějcké Drbny a Policie České republiky

Štítky krimi, vražda, policie, Nová Pec, Schwarzenberský kanál, Prachaticko, Schwarzenberský plavební kanál, Německo, Rakousko, Raškov

Muž nalezený u Schwarzenberského kanálu byl zavražděn. Policie žádá o pomoc veřejnost  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.