Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hasiči v noci evakuovali 80 lidí z ubytovny, jedna žena zemřela

, aktualizováno 14. února 2019, 15:59

Hasiči vyjížděli včera večer do Strakonic k požáru ubytovny. Podle prvotních informací se mělo jednat o výbuch s následným požárem v Považské ulici. Záchranaři do nemocnice převezli jednu ženu, která zůstala ve vyhořelé garsonce.

„K požáru vyjely osádky dvou cisteren a automobilového žebříku profesionálních hasičů ze strakonické stanice a další vozy jednotek SDH obcí Strakonice, Štěkeň, Cehnice a Volyně. K požáru byla vyslána také podniková jednotka ČZ, a. s., Strakonice,“ uvedla tisková mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Celá sedmipatrová budova byla silně zakouřena. Hasiči, vybavení kompletní dýchací technikou, ihned zahájili průzkum. Zároveň byli z domu evakuováni všichni obyvatelé. Nikdo z 80 evakuovaných nebyl zraněn.

„Ohnisko požáru hasiči našli v bytě ve čtvrtém patře. Garsoniéra byla zcela vyhořelá, ale požár byl již uhašen. Hasiči průzkumem objevili prohořelé vodovodní potrubí a narušenou elektroinstalaci. Na místě byla nalezena osoba, u které zdravotníci ihned zahájili resuscitaci. Následně byla odvezena do nemocnice,“ dodala Matějů.

Další byty zůstaly nepoškozeny. Pro 7 obyvatel musel řídící důstojník hasičů zařídit náhradní ubytování. Ostatní se mohli do svých bytů po ukončení odvětrání vrátit, nebo si sami zařídili ubytování u příbuzných či známých. Náhradní ubytování ve strakonickém kulturním domě, kam strakoničtí profesionální hasiči poskytli lehátka a deky, nakonec využily tři osoby.

Po jedné hodině ranní hasiči zásah ukončili. Škodu, kterou požár způsobil, vyšetřovatel HZS stanovil na 500 000 korun. Co bylo příčinou vzniku požáru, je předmětem šetření.

Požár má tragický konec. „Zraněné ženě poskytovali první pomoc přivolaní záchranáři společně s policejní hlídkou Obvodního oddělení Strakonice a s hasiči. Resuscitace trvala několik desítek minut. I přes veškerou snahu záchranářů těžce zraněná 57letá žena následně v nemocnici zemřela.  Přesnou příčinu požáru  zjišťují spolu s hasiči také kriminalisté," doplnila tisková mluvčí policistů Jaromíra Nováková. 

Foto Hasiči Jihočeského kraje

Štítky hasiči, zásah, požár, ubytovna, Strakonice, nemocnice, Volyně, Cehnice, Štěkeň

Hasiči v noci evakuovali 80 lidí z ubytovny, jedna žena zemřela  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.