Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Lipně se při lyžování zranil osmiletý chlapec. Letěl pro něj vrtulník

Teprve osmiletý chlapec se dnes odpoledne vážně zranil v areálu snowparku lyžařského areálu Lipno. Letecká záchranná služba ho musela převézt do budějcké nemocnice.

K nehodě došlo kolem půl jedné po poledni v areálu snowparku. „Chlapec upadl při skoku tak nešťastně, že si zřejmě zlomil dolní končetinu. Kromě nás na místo nehody zamířili i zdravotníci z Vyššího Brodu,“uvedl k nehodě Petr Hladík, zasahující člen Horské služby Šumava.

K nehodě zamířil i vrtulník Letecké záchranné služby Armády České republiky. „Chlapce jsme ošetřili, zafixovali do vakuové matrace a převezli jej na heliport u naší stanice na Kramolíně. Zde si posádka vrtulníku hocha převzala a dále ho transportovala k dalšímu ošetření do budějcké nemocnice,“ doplnil Hladík.

Po oteplení nejsou podle horské služby podmínky pro lyžování pro začátečníky a děti ideální. „Sněhová pokrývka je měkká a těžká. Jízda tedy zejména pro děti a méně zkušené lyžaře může být značně obtížná. Na místě tedy rozhodně není pouštět se do riskantních či více obtížných manévrů,“ varoval návštěvníky pohoří Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava s tím, že doporučuje i ohleduplnou jízdu, neboť na sjezdovkách se během probíhajících jarních prázdnin pohybuje mnoho dětí.

Foto horskasluzba.cz

Štítky nehoda, horská služba, Lipno, Vodní nádrž Lipno, havárie, Petr Hladík, Šumava, Armáda České republiky, lyžování, jarní prázdniny, Vyšší Brod

Na Lipně se při lyžování zranil osmiletý chlapec. Letěl pro něj vrtulník  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.