Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

První odškodné za smrt Simony na Orlíku. Matka částku považuje za výsměch

Simona zemřela před třemi lety při tragické nehodě na Orlíku. Ta se svým přítelem jela na pramici, když se na ně zpoza parníku vyřítil skútr a naboural do nich. Skútr řídil tenkrát ještě osmnáctiletý Christoph Steinert, kterému soud uložil zaplatit odškodné ve výši 800 tisíc korun.

Soud mu za zabití z nedbalosti dal podmínku na tři roky, zákaz řízení plavidel na osm let a odškodné 800 tisíc pro matku a 600 tisíc pro otce mrtvé dívky. Matce Simony teď přišly první peníze. Když viděla částku, nevěřila svým očím. Na složence stála částka pouhých tisíc korun.

ČTĚTE TAKÉSoud potvrdil za smrt dívky na Orlíku trest pro řidiče skútru 

„Cítím se hrozně. Tohle ten haj*l, co mi vzal Simonku, nemůže myslet vážně! Je na něj daná exekuce a on mi pošle 1000 korun! Co si myslel? Že mi bude splácet Simonky život? Bože, už nemám slov. Dostal mě tím zas na dno. Co je to za člověka? Nestačí, že mi vzal jediné dítě, pro které pořád brečím a trápím se. Ať jedná s mým advokátem nebo s exekutorským úřadem. Já už nemám sílu," napsala zdrcená matka Simony, která dodala, že peníze si prý vyzvednout nechce.  

ČTĚTE TAKÉPodmínku dostal řidič skútru, který na Orlíku narazil do lodě a zavinil tak smrt dívky 

K tragické nehodě došlo 10. července 2016. Dívka při nehodě utrpěla velmi vážná zranění, kterým podlehla při leteckém transportu do nemocnice.

Foto pcr.cz

Štítky Orlík, pramice, tragická nehoda, Vodní nádrž Orlík, smrt, Christoph Steinert

První odškodné za smrt Simony na Orlíku. Matka částku považuje za výsměch  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.