Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté dopadli žháře, který loni v září zapálil výtah v Perle

Českobudějovickým kriminalistům se podařilo dopadnout mladíka, který loni v září podpálil výtah v koldomu na Pražské třídě. Ve výtahu v té chvíli jela matka se synem. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Proti mladíkovi bylo na konci dubna zahájeno trestní stíhání.

„K požáru operační důstojníci vyslali rychlý zásahový automobil a dvě cisterny českobudějovických profesionálních hasičů. Ti průzkumem zjistili, že se jedná o evakuační výtah domu u restaurace Perla,“ uvedla k případu v září mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Požár se postupně rozšířil na celou kabinu a přilehlé prostory a způsobil škodu za více než 250 tisíc korun.

ČTĚTE TAKÉ: V Perle zapálil neznámý žhář výtah, ve kterém jela žena s dítětem. Oba stihli včas utéct 

Policistům se podařilo vypátrat mladíka, který byl za požár zodpovědný. „Mladík je pravděpodobně podezřelý ze spáchání přečinu Poškození cizí věci, za což si koncem dubna převzal usnesení o zahájení trestního stíhání,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Foto Jana Kroneislová

Štítky požár, hasiči, koldom, Perla, policie, výtah

Policisté dopadli žháře, který loni v září zapálil výtah v Perle  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.