Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policisté našli muže, který mezi odpadky odhodil tělo psa

Policisté našli muže, který měl před deseti dny hodit k odpadkům mrtvého psa. Případem se zabývali od soboty 3. srpna. Tělo psa, které neslo známky týrání, našel jeden z obyvatel v prostoru kontejneřiště v Krčínově ulici. Celý případ teď budou vyšetřovat kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality.

Sedmatřicetiletý chovatel psa měl podle policie zanedbat jeho potřebnou biologickou a veterinární péči, což mělo za následek uhynutí. Mrtvého psa se zbavil tím, že ho odnesl v látkové sportovní tašce ke kontejnerům na sídlišti Vltava.

Muž našel mezi odpadky mrtvého psa, neslo známky týrání

Strážníci městské policie řešili v sobotu nález mrtvého psa, kterého někdo odhodil v prostoru kontejneřiště v Krčínově ulici. Tělo tam našel jeden z obyvatel, který na místo ihned přivolal hlídku. Podle nich neslo mrtvé zvíře zjevné známky týrání.

„Strážníci zjistili, že se pravděpodobně jedná o stafordšírského teriéra světle hnědé barvy. Mrtvé zvíře bylo vyhublé a neslo zjevné známky týrání,“ uvedla tisková mluvčí strážníků Věra Školková.

Celý případ byl předán policistům, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání hrubé zanedbání péče o svého psa. O dalším kroku budou rozhodovat kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality.

Foto pixabay.com

Štítky týrání, úmrtí, České Budějovice, policie, vyšetřování, pes, Vltava, odpad

Policisté našli muže, který mezi odpadky odhodil tělo psa  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.