Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policie se zaměřila na náklaďáky a autobusy. Z necelých dvou set kontrolovaných chybovala téměř půlka

Celkem 197 vozidel zkontrolovali policisté během dopravně bezpečnostní akce nazvané TISPOL. Zaměřili se na nákladní automobily a autobusy. Přestupek spáchalo 85 řidičů. Kontroly budou podle policie pokračovat i v následujících dnech.

Kontrola probíhala na území Jihočeského kraje. Padesát policistů zkontrolovalo 197 nákladních vozidel a autobusů. Zjištěno bylo celkem 85 přestupků. „Ani v jednom případě nedošlo k překročení nejvyšší povolené rychlosti. U deseti vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav a řidiči deseti vozidel překročili povolenou hmotnost. U čtyř řidičů policisté zjistili porušení sociálních předpisů dle zákona číslo 111/1994 Sb. a v 34 případech porušení mezinárodní dohody AETR,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Většina případů byla vyřešena na místě uložením příkazu, jedenácti řidičům byla uložena kauce. „V silničních kontrolách budeme pokračovat i následujících dnech, zároveň připomínáme, že počátkem příštího týdne je meteorology ohlášeno prudké snížení teplot, proto přezutí letních pneumatik na zimní neodkládejte," dodal Bajcura.

Foto Jana Kroneislová

Štítky krimi, policie, kontrola, nákladní automobil, autobus, Jihočeský kraj, AETR

Policie se zaměřila na náklaďáky a autobusy. Z necelých dvou set kontrolovaných chybovala téměř půlka  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.