Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rodinný dům v Horní Plané zachvátil ráno požár. Hasiči našli v domě mrtvého muže

, aktualizováno 1. ledna 2020, 11:58

Tragické následky měl ranní požár rodinného domu v Horní Plané na Českokrumlovsku. Jednopodlažní dům začal hořet kolem půl sedmé. Ještě před příjezdem hasičů stačila dům opustit tříčlenná rodina. Devětašedesátiletého muže, který měl uvnitř zůstat, našli hasiči bohužel mrtvého. Proč začalo hořet zatím není jasné.

Hasiči oznámení o požáru přijali po půl sedmé ráno. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Frymburku a Českého Krumlova a dobrovolné jednotky z Horní Plané a Černé v Pošumaví. „Požár zasáhl jednopodlažní samostatně stojící rodinný dům. Ještě před příjezdem hasičů dům opustila tříčlenná rodina, podle jejichž informací měla být v podkroví ještě jedna osoba. Požár dům zničil kompletně,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Pod kontrolu se podařilo hasičům požár dostat kolem půl deváté. Pod zřícenými stropy byla podle Matějů nalezena mrtvá osoba. To potvrdila i policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. „V domě bylo nalezeno tělo devětašedesátiletého muže,“ uvedla.

Proč začalo hořet zatím není jasné. „Příčiny vzniku požáru zajišťují ve spolupráci s vyšetřovateli hasičů českokrumlovští kriminalisté,“ uvedla Schwarzová. Škoda pravděpodobně přesáhne jeden milion korun.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hzsjc.cz

Štítky krimi, požár, Horní Planá, hasiči, dům, rodinný dům, okres Český Krumlov, Český Krumlov, Frymburk, Pošumaví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodinný dům v Horní Plané zachvátil ráno požár. Hasiči našli v domě mrtvého muže  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.