Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Hrozivě vypadající nehoda náklaďáků na Jindřichohradecku. Auta zbořila benzinku

K nehodě dvou nákladních aut, která po střetu nabourala do benzinové pumpy v Jindřichově Hradci, došlo minulý týden. Při nehodě utrpěli oba řidiči středně těžká zranění, se kterými byli transportováni do nemocnice. Na internetu se dnes objevil záznam celého střetu.

Náklaďáky se srazily v ulici Řečička v Jindřichově Hradci. „Jeden nákladní automobil se vyhýbal protijedoucí sanitce, ale pravděpodobně přehlédl při předjíždění druhý náklaďák a bočně do něj narazil,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Obě vozidla po srážce skončila na boku a narazila do prostoru benzinové pumpy, kde jedno z aut srazilo reklamní poutač, stojan čerpadla a stojící nákladní vozidlo s návěsem. „Při nehodě došlo k přeražení čerpacích stojanů, obsluha vypnula okamžitě motory k přívodu, byl odpojen přívod elektrického proudu. Jeden z vozů převážel skelnou vatu, druhý sypaný beton,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.


Zdroj: Facebook

V kabině jednoho z vozů zůstal zaklíněný řidič, kterého museli vyprostit hasiči. Na místě zasahoval vrtulník. „Oba řidiči utrpěli středně těžká zranění. U mladšího z nich bylo podezření na poranění v oblasti hrudníku, druhý měl poranění v oblasti hlavy a horní končetiny. Oba byli transportování na traumacentrum do budějcké nemocnice,“ popsala mluvčí zdravotnické záchranné služby Petra Kafková.

Hasiči na místě zajistili obě auta protipožárním opatřením odpojením akumulátorů, dále byly zajištěny nádrže proti úniku provozních kapalin. Jindřichohradecká jednotka zásah ukončila po půl třetí odpoledne. Předběžná škoda na benzinové pumpě byla vyčíslena na více než jeden milion korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hzsjc.cz, Policie ČR

Štítky nehoda, krimi, náklaďák, benzina, Jindřichův Hradec, havárie, nákladní automobil, okres Jindřichův Hradec, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hrozivě vypadající nehoda náklaďáků na Jindřichohradecku. Auta zbořila benzinku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.