Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na Lužnici u Dráchova se převrátila kánoe se dvěma muži. Jeden zůstal pod jezem

, aktualizováno 8. srpna 2020, 15:34

Na Lužnici u Dráchova se dnes kolem poledne převrátila kánoe se dvěma muži. Jednoho z nich se podařilo záchranářům z vody vytáhnout a oživit. Ve stabilizovaném stavu byl převezen do nemocnice. Druhý muž zůstal pod jezem. Do odpoledne po něm pátrali potápěči, bohužel ale neúspěšně.

K nehodě došlo krátce před půl dvanáctou na Lužnici u obce Dráchov. „Skupina vodáků sjížděla řeku Lužnici, vzhledem k vysokému stavu vody čluny přenesli. Dvojice mužů se zřejmě rozhodli, že se pojede k jezu podívat a jezdili u jezu, až pod něj zajeli, dostali se do zpětného proudu a loď se převrátila,“ popsal incident policejní mluvčí Milan Bajcura.

Na místě zasahovaly dvě pozemní posádky záchranné služby, vrtulník a všechny složky integrovaného záchranného systému. „Sedmatřicetiletého muže se podařilo záchranářům z vody vytáhnout a oživit. Následně byl ve stabilizovaném stavu předán zdravotníkům a letecky přepraven do nemocnice,“ uvedl Bajcura. Druhý muž zůstal pod vodou.

Na místo byli následně přivoláni policejní potapeči a hasiči, kteří se muže pokoušeli najit. Před čtvrtou hodinou odpoledne pátrání ukončili. Tělo čtyřiatřicetiletého muže dosud nenašli.

Ohodnoť článek

Štítky krimi, voda, policie, Lužnice, Dráchov, kánoe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Lužnici u Dráchova se převrátila kánoe se dvěma muži. Jeden zůstal pod jezem  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.