Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Už není prostor pro domluvu. Postihy za nedodržování opatření budou přísnější

Zhoršená epidemiologická situace v Česku zaměstnává i policii. Ta musí dohlížet na dodržování krizových opatření, která jdou ruku v ruce s vyhlášeným nouzovým stavem. Domluvu a upozornění vystřídají přísnější postihy. „Radost z toho nemáme, ale situace je velmi vážná," říkají policisté.

V rámci své služby dohlíželi na dodržování opatření v nouzovém stavu policisté z Českokrumlovska a Táborska. „Kontrolují, zda jsou obchody a restaurace opravdu uzavřené, zda lidé dodržují nošení roušek, respirátorů či jiné ochrany obličeje na určených místech, zda nepijí alkohol na veřejnosti a zda se na veřejných prostranstvích neshlukuje více osob,“ popsala policejní mluvčí Lenka Krausová.

Všechna pochybení dosud policisté řešili zejména domluvou nebo informováním o současné situaci. I přesto se ale najdou tací, kteří nařízení nerespektují a situaci zlehčují. Policie proto bude muset v následujících dnech přikročit k razantnějším opatřením.

„Radost z toho opravdu nemáme, ale situace je velmi vážná a každý by si to měl uvědomit, proto budou policisté nedodržování mimořádných opatření již důrazně postihovat a dbát na jejich plnění,“ uvedla policejní mluvčí. 

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, koronavirus, kontroly, Česko, Lenka Koloušková, okres Tábor, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už není prostor pro domluvu. Postihy za nedodržování opatření budou přísnější  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.