Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Už měsíc pátrá rodina po seniorovi z Klatovska. V půlce října byl viděn v Budějcích

Už měsíc trvá pátrání po devětaosmdesátiletém seniorovi, který odešel poslední zářijový den ze své chalupy na Klatovsku. Od té doby po něm kromě policie pátrají také stovky dobrovolníků. Poslední informace o jeho pohybu je z poloviny října, kdy byl Zdeněk Hnízdo podle policie viděn v Českých Budějovicích u obchodního centra Igy. Muž trpí Alzheimerovou chorobou.

Kdo je Zdeněk Hnízdo?
Narodil se 8. ledna 1931 v Záhubech na Jičínsku, za války vydával se spolužáky protinacistický časopis. Se svým bratrem ukrývali ve stodole zbraně a munici odcizené nacistům. Od 50. let sloužil u Vnitřní stráže ministerstva vnitra v útvaru na ochranu uranových dolů. V Příbrami se vypracoval na zástupce velitele útvaru uranových dolů. V roce 1968 zde odmítl ubytovat sovětskou armádu, čímž dal najevo svůj nesouhlas se vstupem vojsk Varšavské smlouvy. Z armády byl vyhozen a až do důchodu pracoval jako horník v uranových dolech. 

Pátrání po devětaosmdesátiletém Zdeňku Hnízdovi trvá už měsíc. Senior odešel poslední zářijový den ze své chalupy na Klatovsku. Od té doby proběhlo několik pátracích akcí, všechny ale byly bohužel neúspěšné.

Podle posledních informací se měl muž, který trpí Alzheimerovou chorobou, pohybovat v polovině října v Českých Budějovicích v blízkosti obchodního centra IGY. Muž u sebe podle Veroniky Sedláčkové, která založila na Facebooku skupinu s názvem Hledá se "děda" Zdeněk Hnízdo, nemá doklady a vzhledem k jeho onemocnění může působit zmateně, nejspíš ani neví, jak se jmenuje.

Zdeněk Hnízdo je zhruba 180 centimetrů vysoký, hubené postavy. Má krátké šedivé vlasy a čelní pleší, šedomodré oči a neoholené strniště. Jaké má na sobě oblečení není v tuto chvíli známo.

„Kdo by měl poznatky k jeho pobytu, kontaktujte kteréhokoli policistu, obvodní oddělení Policie České republiky nebo nás informujte na lince tísňového volání 158,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto facebook.com

Štítky Zdeněk Hnízdo, pátrání, senior, České Budějovice, okres Klatovy, policie, Ministerstvo vnitra České republiky, Sovětská armáda, Veronika Sedláčková, Varšavská smlouva, okres Jičín, Facebook, Příbram, Policie České republiky, Alzheimerova choroba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už měsíc pátrá rodina po seniorovi z Klatovska. V půlce října byl viděn v Budějcích  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.