Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dva mladíci se vloupali do zoo a chtěli vykrást pokladnu. Nic v ní ale nenašli

Nepovedenou krádež v zoo v Hluboké nad Vltavou vyšetřují jihočeští policisté. Do objektu zoo se vloupali dva mladíci, kteří si chtěli odnést peníze z pokladny. Vzhledem k tomu, že je zoo už několik týdnů zavřená, v kase žádný finanční obnos nenašli. Nechali za sebou ale škodu za více jak 20 tisíc korun. Teď po nich pátrá policie.

Dva mladíci, které se podařilo zachytit na kameru, se do zoo vloupali v minulém týdnu. Do objektu se dostali přes zamrzlý rybník u zoologické zahrady. „Mladíci se zde procházeli několik minut, neprohlíželi si výběhy, ani zvířata, ale pravděpodobně vyhlíželi, co ukrást. Jak jinak si pracovníci zoo mají vysvětlit, že rozbili tubus, do kterého návštěvníci odhazují staré a nefunkční mobilní telefony. Možná si i nějakou tu nokii 3310 vzali,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Tím ale jejich řádění neskončilo. Jejich hlavním cílem byla pokladna, do které se chtěli dostat pomocí koštěte. „Opravdu mudrci. Plastové okno koštěti odolalo, tak vzali kámen a okno po několika pokusech rozbili,“ popsal mluvčí. V kase ale vzhledem k tomu, že je zoo už několik týdnů uzavřená, nic nenašli, a tak z místa činu utekli ještě před příjezdem bezpečnostní služby.

Po jejich návštěvě zůstala v zoo škoda za zhruba dvacet tisíc korun. Po dvojici proto pátrá policie. „Mladíci by udělali dobře, kdyby se policistům sami přihlásili na lince 158. Možná také mladíky na videu nebo fotografii někdo pozná, informace k jejich totožnosti přivítají policisté na lince 158. Pokud si chtějí tito dva mladí zloději trochu napravit reputaci, mohou se také sami přihlásit přímo v zoologické zahradě. Budou mít tolik odvahy? Zatím se totiž moc nepředvedli,“ uzavřel mluvčí Matzner.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, zoo, zloději, Hluboká nad Vltavou, Nokia 3310

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva mladíci se vloupali do zoo a chtěli vykrást pokladnu. Nic v ní ale nenašli  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.