Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nebezpečný manévr zachytila palubní kamera. Předjíždějící řidič málem smetl přecházející dívku

Nepochopitelný manévr jednoho z řidičů vyšetřují písečtí policisté. Zachytila ho palubní kamera jednoho z automobilů, které projíždělo Pískem. Na záběrech, které objevila policie na sociálních sítích, je jasně vidět, jak řidič osobního automobilu nesmyslně předjíždí jiný vůz pouštějící chodkyni na přechodu pro chodce. Ta jen těsně unikla střetu.

„Každý, kdo video viděl, jistě nešetřil expresivními výrazy, naštěstí vše dopadlo bez zranění, a dívka je v pořádku. Ať vedlo řidiče k nebezpečné jízdě cokoli, takovéto chování na silnicích je neomluvitelné,“ shrnula mluvčí policie Kamila Čuřínová.

Písečtí dopravní policisté se případem začali zabývat v druhé polovině února, když pohotově zareagovali na video zveřejněné na sociálních sítích. Během soukromého prohlížení příspěvků ho našel jeden z policistů. Jak se ukázalo, k události mělo dojít 17. února.

Policisté se případem začali ihned zabývat. „S videem se seznámili 19. února a začali prošetřovat všechny okolnosti, zjistili si důležité osoby, které také předaly policistům další informace, a dostali se až k osobě, která měla vůz řídit. Policisté zmapovali běžný pohyb vozidla a došli až k tomu, kam řidič s vozem pravidelně jezdí, kde parkuje,“ dodala mluvčí.

O čtyři dny později už muž své chování vysvětloval na policejní služebně, kde se k nebezpečné jízdě doznal a policisté případ dále předali správnímu orgánu. Muži za nebezpečný manévr hrozí několikatisícová pokuta i trest zákazu řízení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Písek, Policie ČR, kamera, přechod, videokamera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbyněk Vondráček

Pro několu debilní článek.za mě nebezpečný manévr, i kdyby měla v ruce místo mobilu monitor,pořád je to přechod pro chodce kterému předchází šrafovaná výseč a plná čára,tak že ano pokuta a psychotesty aby si to příště chlapec-žena rozmysleli.

Úterý, 2. března 2021, 23:16Odpovědět

Vladimir Čvanda

Co řešíte chodkyni a před přechodem a plnou čárou se může předjíždět?

Úterý, 2. března 2021, 19:37Odpovědět

Petr Kacálek

Další debilní článek. Ano, řidič nemá v protisměru na přechodu co dělat, ale tohle jestli je Vrané jako ohrožení na životě, tak je to také smutné. Mě spíš přijde, že stojící auto pouze objel. Důvod není zřejmý, ale chodkyni neohrozil. Meli píše, že kouká do mobilu. Ano má ho v ruce, ale vnímá i dění kolem sebe, nepřijde mi, že by koukala do mobilu. Takže dle mě úplná kokotina

Úterý, 2. března 2021, 17:27Odpovědět

Meli Meliorannis

Nevím zda si toho někdo všiml , ale chybu udělala i ta holka čumí na mobil a věří tomu že když je na přechodu je nesmrtelná. Každý den jezdím po Praze a každý den potkávám lidi jak čumí na telefon a nikam se nerozhlížejí a ve většině případu jde o puberťáky . Ten řidič neměl předjíždět to je jasné , ale chodci si dělají co chtějí a většina nekouká co se kolem děje bohužel k jejich smůle auto vždy vyhraje tento souboj . Další co se děje na přechodech ? Cyklisté přejíždějí přes přechody jako že jim to patří . Další příklad co dělají chodci ? Na Chodově je jeden kruháč kousek před ním je přechod nikdo po něm nechodí a každý den tam chodí lidi přes kruháč a čumí jak péra z gauče že je tam ohrožují řidiči , ale pokud chodci smí na kruháč chodit tak v pořádku :-) Za mě většina bouraček z chodci a cyklisty je jejich chyba . Na Chodově by měl konečně někdo lidi začít taky buzerovat tak jako buzerují řidiče nebo to funguje měření každého jiným metrem ? A rodiče jsou hlupáci většina z rodičů jsou prostě vemena denně to vidím pubertáci a malé děti telefony a silnice je nezajímá pak už bude pozdě pro rodiče říkat nehraj si z telefonm u silnice že ? Pač pak si může maximálně poslat sms pro černý havrany. Taková je realita v ulicích.

Úterý, 2. března 2021, 17:08Odpovědět

Martin Vašek

Na pranýř,a děj se vůle Boží.

Úterý, 2. března 2021, 11:09Odpovědět

Vladimir Čvanda

Odebrat řidičák a vžádnem případě nevracel.

Úterý, 2. března 2021, 06:23Odpovědět

Nebezpečný manévr zachytila palubní kamera. Předjíždějící řidič málem smetl přecházející dívku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.