Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Požár bytového domu nezpůsobila technická závada. Případ bude řešit policie

Požár, který na začátku týdne kompletně zničil střechu bytového domu ve Strakonicích, nezpůsobila technická závada. Podle vyšetřovatele hasičů šlo o nedbalost a případ proto bude vyšetřovat policie.

Dům v ulici V Ráji ve Strakonicích začal hořet v úterý 2. března před čtvrtou hodinou odpoledne. Na místo byly vysláni profesionální i dobrovolní hasiči. Požár dostali pod kontrolu přibližně po dvou hodinách, úplnou likvidaci nahlásil velitel zásahu po půl 7 večer. Hořet mělo začít mezi balkonem a koupelnou jednoho z bytů a odtud se plameny rozšířily na střechu.

Příčinu požáru zjišťoval vyšetřovatel hasičů. Podle jeho zjištění nešlo o technickou závadu. „Jelikož vyšetřovatel určil, že se nejedná o technickou závadu, ale o nedbalost, zahájili policisté úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti,“ uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková s tím, že po pachateli bude policie pátrat.

Rodiny dostanou náhradní bydlení

Hned v den požáru poskytly Strakonice rodinám náhradní ubytování. „Dvě rodiny využily náhradní ubytování, zbývající lidé odešli ke svým příbuzným. Na středečním jednání rada města upřednostnila v přidělování bytů požárem postižené rodiny, kterým byly předány klíče od náhradního bydlení," uvedla mluvčí Markéta Bučoková.

Rodiny budou po nezbytně nutnou dobu žít v náhradních bytech, které měli jinak dostat řádní žadatelé. Město zároveň připraví rodinám nové bydlení v lokalitě Bažantnice, kam se budou moci nastěhovat do měsíce.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hzsjc.cz

Štítky krimi, policie, hasiči, požár, Strakonice, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár bytového domu nezpůsobila technická závada. Případ bude řešit policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.