Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hendikepovaného seniora u Suchdola našel až policejní psovod

Jihočeští policisté mají za sebou úspěšnou pátrací akci. V pondělí večer se vydali hledat dvaasedmdesátiletého seniora, kterého pohřešovala jeho nevlastní matka. Do akce musel být nakonec povolán i policejní psovod, kterému se po několika hodinách podařilo hendikepovaného muže najít.

Informaci o ztraceném seniorovi přijali policisté krátce před půl sedmou hodinou večer. Muže hledala jak jeho nevlastní matka, tak i suchdolští policisté. Bohužel se ale hendikepovaného muže nedařilo vypátrat.

„Policisté proto zorganizovali pátrací akci, do které byli nasazeni policisté ze Suchdola nad Lužnicí a byli povoláni i kolegové z Třeboně. Dále jsme přivolali i profesionální hasiče z Třeboně, dobrovolné hasiče ze Suchdola nad Lužnicí, Rapšachu a Majdaleny a také vojáky AČR. Do pátrání po seniorovi se dobrovolně zapojili i občané obce,“ zmínila mluvčí policie Hana Millerová.

Ve večerních hodinách bylo zjištěno, že senior byl naposledy viděn kolem čtvrté hodiny odpoledne v lesním prostoru u tamní hájovny. Na základě těchto informací si policie vyžádala příjezd policejního psovoda z Jindřichova Hradce se čtyřnohým ochráncem zákona psem Gaunerem.

Policejní psovod na místě posvítil do lesa, aby pomohl policejnímu psovi k vyhledání pachové stopy pohřešovaného. „Ještě, než stihl psa Gaunera nasadit, zahlédl ve tmě v lese siluetu nějaké osoby. K postavě se přiblížil a posvítil na ní. Záhy zjistil, že se jedná o pohřešovaného seniora, který byl v chladný večer opřený o strom poblíž lesní cesty,“ uvedla Millerová.

Prokřehlý a podchlazený muž byl úspěšně nalezen, a když u něj nebyla nalezena žádná známka zranění, byl převezen do bezpečí svého bydliště.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky krimi, policie, pátrání, Suchdol nad Lužnicí, Třeboň, pes, Rapšach, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hendikepovaného seniora u Suchdola našel až policejní psovod  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.