Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Noční bouřka nezpůsobila na jihu Čech výraznější komplikace, hasiči řešili dvě desítky oznámení

Jihočeský kraj nad ránem zasáhly silné bouřky doprovázené deštěm. V okolních krajích měli hasiči plné ruce práce s odklízením následků, na jihu Čech se ale bouřka obešla bez větších komplikací. Do půl šesté vyjížděli hasiči ke dvěma desítkám událostí napříč celým krajem.

„Hasiči odklidili ze silnic čtrnáct popadaných stromů - po čtyřech na Prachaticku a Českokrumlovsku, po dvou na Českobudějovicku, Táborsku a Jindřichohradecku, jeden na Strakonicku,“ shrnula mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Hasiči také zasahovali v Českých Budějovicích v Lipenské a Průběžné ulici, kde pročistili okapy a svody, protože voda zatékala do domů. „Ze sklepa rodinného domu ve Vodňanech čerpali vodu, v Chrašťovicích řešili vodu tekoucí z polí do domu, ale nakonec zásah nebyl potřeba. Voda tekla také do budovy Tesca ve Vodňanech, kde hasiči vypnuli v celém objektu elektřinu,“ popsala Matějů.

Meteorologové varují před bouřkami, které mohou být v úterý v Čechách i velmi silné. Přívalový déšť, nárazový vítr i krupobití mohou způsobit problémy v dopravě a energetice, škody na majetku a rozvodnění menších řek.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto František Hezina

Štítky České Budějovice, počasí, bouřka, hasiči, Česko, Jihočeský kraj, Vodňany, Tesco, okres České Budějovice, okres Jindřichův Hradec, okres Tábor, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční bouřka nezpůsobila na jihu Čech výraznější komplikace, hasiči řešili dvě desítky oznámení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.