Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pátrání po devětapadesátiletém muži bylo ukončeno. Byl nalezen v pořádku

, aktualizováno 27. června 2021, 18:12

Téměř 36 hodin pátrali jihočeští policisté po devětapadesátiletém muži, který v pátek nedorazil do práce. Svému zaměstnavateli poslal jen zprávu, ve které stálo, ať ho nehledá. Rozsáhlá pátrací akce měla šťastný konec. Muže se podařilo v sobotu najít v pořádku.

Pátrání po devětapadesátiletém muži bylo vyhlášeno v pátek poté, co nedorazil do práce a svému zaměstnavateli poslal sms zprávu, aby ho nehledal. Muž informace o svém zaměstnanci předal ihned policii, která zahájila pátrání. Podle dostupných informací bylo místo posledního pobytu kolem Vltavy mezi Českým Krumlovem a Větřním. 

Kromě kriminalistů po muži pátrali také dobrovolníci a služební kynolog. Zapojen byl do akce také vrtulník s termovizí. „Vzhledem k hustému lesnímu terénu bylo problematické rozsáhlý prostor propátrat jak po zemi, tak i ze vzduchu, ale policisté nedbali těchto úskalí a prohledávali každý kout, kde by se muž mohl ukrývat,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Akce byla ukončena v sobotu po poledni. Muže se naštěstí podařilo najít v pořádku nedaleko Vyššího Brodu. „Sice byl zcela dezorientovaný v čase a prostoru, ale nejevil známky zranění či jiné újmy. Proto strážci pořádku přivolali příslušníky Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje, kteří muže preventivně převezli na vyšetření do zdravotnického zařízení,“ uzavřel Bajcura.

Ohodnoť článek

Foto Koláž Budějcké Drbny a Policie ČR

Štítky krimi, policie, pátrání, Vltava, Český Krumlov, Větřní, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátrání po devětapadesátiletém muži bylo ukončeno. Byl nalezen v pořádku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.