Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Chlapec utrpěl těžké popáleniny. Při přelézání vagonu ho zasáhl elektrický proud

Velmi těžké popáleniny utrpěl během včerejšího večera nezletilý chlapec, který s kamarády přelézal vagony na nádraží v Čejeticích. Při nebezpečné hře ho zasáhl elektrický proud z trolejí. S těžkým poraněním ho transportoval do vinohradské nemocnice vrtulník letecké záchranné služby.

„Následek nebezpečného nápadu bude otřesným zážitkem i pro tříčlennou partičku kamarádů, která se s ním ve večerních hodinách v okolí nádraží pohybovala. Na místo se sjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Zraněný byl transportován leteckou záchrannou službou na popáleninové centrum do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Policie vyšetřuje okolnosti případu,“ potvrdila mluvčí policie Jaromíra Nováková.

Policie před podobně nebezpečnými nápady varuje. „Zveřejněním této nešťastné události upozorňujeme na nezodpovědný hazard především mladých lidí, kteří si neuvědomují následky popálení vysokým napětím pod trolejí. Nejvíce rizikovou skupinou jsou právě mladí lidé ve věku od 13 do 19 let. Výboj může člověka zasáhnout i na vzdálenost větší než jeden metr, není nutné se drátů přímo dotknout,“ uzavřela Nováková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Čejetice, vlak, popáleniny, trolej, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, policie, elektrický proud, popálenina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chlapec utrpěl těžké popáleniny. Při přelézání vagonu ho zasáhl elektrický proud  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.