Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Šumavu se chystají zásahové jednotky. Utkají se v závodu Šumaman 2021

Už tuto sobotu se v Přední Výtoni uskuteční další ročník závodu policejních zásahových jednotek Šumaman 2021. Policisté v pětičlenných týmech budou v náročné trati šumavskou přírodou podstupovat fyzicky, ale i psychicky náročné disciplíny. Součástí sportovního dne budou také ukázky policejní a armádní techniky. Připraven je program i pro děti.

Závod zásahových jednotek Šumaman 2021 začne pro pětičlenné týmy už v šest hodin ráno. Policisté se podle rozlosování vydají na náročnou, zhruba třicetikilometrovou, trať šumavskou přírodou, kde si budou muset poradit s lanovými překážkami, na raftech zdolají část lipenské přehrady a na předem určených stanovištích budou podstupovat fyzicky i psychicky náročné disciplíny.

Následovat bude přílet vrtulníku a ukázky konkrétní policejní práce. „V okolí penzionu Vyhlídka jsou připravené po celý den ukázky policejní i armádní techniky. Policejní psovodi představí své čtyřnohé pomocníky a borci z jihočeské zásahovky připravili ve spolupráci s posádkou vrtulníku Policie ČR několik ukázek ze své činnosti,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Program bude připraven i pro malé sportovce. V 10:30 začne soutěž pro děti do šesti let, následovat budou starší odvážlivci do 15 let a poslední půjdou na řadu ti, kteří si chtějí zkusit samotný Šumaman závod. Samozřejmě ve zmenšené Junior verzi. „Připravena bude zmenšená trať, kde na závodníky čeká překážkový běh, střelba nebo hod granátem,“ doplnil Matzner. Na závěr závodu je připraven společenský večer s ohňostrojem. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, Šumaman 2021, závod, sport, sportovní den, Šumava, zásahová jednotka, Přední Výtoň, Policie České republiky, Vodní nádrž Lipno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Šumavu se chystají zásahové jednotky. Utkají se v závodu Šumaman 2021  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.