Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hasiči likvidovali v pátek požár usedlosti v Ratiboři, škoda je čtyři miliony korun

Jihočeští hasiči zasahovali v pátek odpoledne u požáru obytné části zemědělské usedlosti v Ratiboři na Jindřichohradecku. Požár ohlášený po 13:00 dostali pod kontrolu asi po dvou hodinách. Způsobil škodu čtyři miliony korun. Jeho příčinu vyšetřovatelé zjišťují.

Hasiči k požáru vyslali osm jednotek hasičů, kvůli jejich počtu byl vyhlášený druhý stupeň požárního poplachu. Hasiči zasahovali z deseti cisternami. „Jednalo se o požár obytné části zemědělské usedlosti. Uvnitř objektu nikdo nebyl,“ uvedla mluvčí Vendula Matějů. Podle vyjádření mluvčí hasičů i krajských záchranářů Zuzany Fajtlové nebylo nutné v souvislosti s požárem ošetřovat zraněné.

Požár úplně zničil střechu domu. Hasiči museli střešní konstrukci rozebrat, aby dohasili všechna ohniska. Zásah hasičů byl ukončený okolo 18:00, na místě zůstali dobrovolní hasiči, kteří požářiště kontrolovali celou noc.

Vzniklá škoda byla vyčíslena na 4 miliony korun. Hodnota uchráněného majetku je podle Matějů 15 milionů korun. Příčina požáru je v šetření.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hzsjc.cz

Štítky hasiči, Jihočeský kraj, požár, Ratiboř, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči likvidovali v pátek požár usedlosti v Ratiboři, škoda je čtyři miliony korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.