Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dva muži z Balkánu nabídli policistům úplatek. Hrozí jim vězení

Pokuta i vězení hrozí dvěma mužům z Balkánu, kteří se v Táboře pokusili uplatit policejní hlídku. Při kontrole auta nabídli desítky eur, úspěšní ale nebyli a nakonec strávili noc v cele.

Pokus o podlácení vyšetřují táborští kriminalisté. Událost se stala v neděli 9. ledna odpoledne. „Hlídka prováděla silniční kontrolu odstaveného užitkového vozidla tovární značky Mercedes Benz s přívěsem, na kterém bylo naloženo terénní osobní vozidlo tovární značky Toyota Land Cruser. Během jednání dva muži cizí státní příslušnosti z balkánské země nabídli policistům úplatek v hodnotě několika desítek eur, aby se jejich věc co nejrychleji vyřídila,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Muži ale nebyli úspěšní, protože policisté nabídku odmítli. Zároveň přivolali posily a na místo dorazili kriminalisté. „Oba muže poté zadrželi a převezli na oddělení, kde s nimi zmínění kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podplácení,“ sdělil Bajcura.

Následnou noc strávili cizinci v cele. Druhý den dopoledne si pak převzali usnesení o zahájení trestního stíhání, které je vedeno na svobodě. V případě prokázání viny jim hrozí peněžitý trest i odnětí svobody až na dva roky. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky policie, Tábor, krimi, úplatek, vyšetřování, auto, Balkán, Mercedes-Benz, Toyota, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva muži z Balkánu nabídli policistům úplatek. Hrozí jim vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.