Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Třicetiletý muž z Táborska padělal podle policie peníze. Hrozí mu až osm let vězení

Z padělání peněz je podezřelý třicetiletý muž z Táborska, který měl v zimě loňského roku vyrobit a dát do oběhu tři dvoutisícové bankovky, kterými platil za služby. Proti muži bylo zahájeno trestní stíhání. V případě prokázání viny mu hrozí až osm let vězení.

Případem se zabývají kriminalisté z odboru hospodářské kriminality. Z padělání peněz a jejich následného užívání je podezřelý třicetiletý muž z Táborska. Ten měl v zimě loňského roku vyrobit a dát do oběhu tři bankovky nominální hodnoty 2 000 korun, které použil k platbě za služby.

„Díky operativnímu šetření kriminalistům se podařilo zajistit důkazy a koncem minulého týdne mu předali usnesení o zahájení trestního stíhání pro naplnění skutkové podstaty uvedených činů. Dle trestního zákoníku mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody od tří do osmi let,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Trestné činy proti měně jsou podle něj vždy řešeny vyšší sankcí. „V roce 2021 jsme vyšetřovali 30 případů, kdy polovina z nich byla přímo objasněna. Další případy jsou ve vyšetřování,“ dodal mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, padělání, peníze, okres Tábor, věznice

Třicetiletý muž z Táborska padělal podle policie peníze. Hrozí mu až osm let vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.