Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidič karavanu při předjíždění nejspíš nedodržel odstup a natlačil cyklistu na dodávku

Zraněním cyklisty skončila dopravní nehoda, která se stala 6. července u Českých Budějovic. Muž na kole tam objížděl odstavenou dodávku, když ho předjížděl karavan. Řidič ale podle policie pravděpodobně nedodržel odstup 1,5 metru a cyklistu natlačil na dodávku. Poté z místa nehoda ujel.

Nehoda se stala 6. července v 16:25 hodin na silnici z obce Planá do Českých Budějovic. Právě v tomto směru jel řidič karavnu bílé barvy.

„V uvedeném úseku začal předjíždět cyklistu, který jel na jízdním kole ve stejném směru jízdy. V daném okamžiku tento cyklista objížděl nákladní vozidlo značky Mercedes, které bylo odstavené u pravého okraje komunikace a přesahovalo do pravého jízdního pruhu o několik desítek centimetrů. Řidič karavanu však při předjíždění cyklisty pravděpodobně nedodržel povinný odstup 1,5 metru a natlačil cyklistu na stojící nákladní vozidlo,“ popsala událost policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Cyklista poté upadl na silnici a zranil se. Řidič karavanu na místě nezastavil a z místa nehody ujel, aniž by ji oznámil na policii a pomohl cyklistovi. Policisté proto hledají svědky, kteří se mohou obrátit na linky 974 226 586, 974 226 588 nebo 158.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, jižní čechy, České Budějovice, nehoda, doprava, cyklista, karavan, Mercedes-Benz, Planá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česťa Belmondo

Vidím to úplně jasně. Karavanista byl už dávno najetý ve druhém pruhu aby odstavenou dodávku objel. Cyklista v domnění, že je nesmrtelný, ve chvíli, kdy jel vedle vozidla s karavanem, prostě bez rozhlédnutí a mávnutí rukou vybočil a vjel přímo pod karavan. Jenže orgáni, aby si to udělali jednodušší a nemuseli nic vyšetřovat, tak to hodili na 1,5 metru.

Pátek, 15. července 2022, 09:32Odpovědět

Řidič karavanu při předjíždění nejspíš nedodržel odstup a natlačil cyklistu na dodávku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.