Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž nechal psa v horku hodinu a půl před obchoďákem. Zachránit ho museli strážníci

Téměř dvě hodiny nechal nezodpovědný majitel svého psa uvázaného v horku u obchodního centra Mercury v Českých Budějovicích. Zvířete bez vody si všimla náhodná svědkyně, která zavolala strážníky městské policie. Ti podle čipu našli a kontaktovali majitele.

Psa uvázaného u hlavního vchodu Mercury centra si v neděli odpoledne všimla náhodná svědkyně. Protože se ke zvířeti delší dobu nikdo nehlásil, zavolala na městskou policii. „Pes byl dle jejího vysvětlení na místě již půl druhé hodiny a nikdo se k němu nehlásil. Zvíře nemělo přísun vody a v horkém letním počasí strádalo,“ popsala mluvčí strážníků Věra Školková. Teploty ten den přesahovaly třicet stupňů Celsia.

Zasahující hlídce se během několika minut podařilo zjistit, kdo je majitelem psa. „Muž přiznal, že důvodem ponechání psa před vchodem bylo vyřizování osobních záležitostí v obchodním centru. To však ještě netušil, že se značně zpozdí,“ doplnila Školková.

Případ bude kvůli podezření ze spáchání přestupku podle zákona na ochranu zvířat proti týrání vyšetřovat Státní veterinární správa.

Jen o dva dny dříve řešili podobný případ strážníci v Třeboni. Tady nechala žena v horku psa zavřeného v autě a odešla na nákup. Ke zvířeti se vrátila až poté, co nechali strážníci výzvu k nalezení majitele vyhlásit v rozhlase marketu. „Pes byl naštěstí ještě v pořádku, ale v těchto případech se hraje o minuty,“ upozornili strážníci.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, horko, pes, týrání, vyšetřování, Státní veterinární správa, Státní veterinární správa České republiky, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž nechal psa v horku hodinu a půl před obchoďákem. Zachránit ho museli strážníci  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.