Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidička srazila cyklistku bez helmy. Vážně zraněná žena se bude léčit měsíce

S krvácením do mozkových plen a několika zlomenými žebry skončila v nemocnici cyklistka, která havarovala v Trhových Svinech. Na hlavní silnici jí nedala přednost šedesátiletá řidička automobilu, které teď hrozí až čtyřleté vězení. Zraněná neměla helmu.

Událost se stala v červenci, dnes ale policie informovala o trestním stíhání šedesátileté ženy. Ta čelí obvinění z ublížení na zdraví z nedbalosti. 

„Žena se svým vozidlem tovární značky Honda na jedné z křižovatek nerespektovala dopravní značení a nedala přednost v jízdě, následkem čehož došlo ke střetu s cyklistkou jedoucí po hlavní silnici. Vlivem dopravní nehody utrpěla cyklistka zranění spočívající v krvácení do mozkových plen, zlomenině lebeční spodiny a v mnohočetných zlomeninách žeber,“ informoval policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Zraněná se bude podle odhadů léčit zhruba tři měsíce. Nyní je na hospitalizaci v českobudějovické nemocnici. Test na alkohol byl u obou žen negativní. V případě prokázání viny hrozí řidičce až čtyřleté vězení. 

Policejní mluvčí upozornil na to, že žena seděla na kole bez nasazené ochranné helmy. „Mít při jízdě na kole nasazenou ochrannou helmu může být při dopravní nehodě klíčové. Při nárazu totiž dokáže helma zabránit vážnějšímu zranění. Nošení helmy při jízdě na kole je povinnost pouze pro cyklisty mladší 18 let. My však nabádáme, aby ochrannou helmu nosili pokud možno všichni cyklisté. Mohou tím výrazně předejít životu nebezpečným úrazům hlavy,“ popsal Šupík.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky nehoda, kolo, helma, policie, jižní čechy, trhové sviny, cyklista, Honda, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidička srazila cyklistku bez helmy. Vážně zraněná žena se bude léčit měsíce  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.