Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čtyři lidé z Českokrumlovska připravili úřad práce o 1,5 milionu korun

Kriminalisté obvinili čtyři lidi z Českokrumlovska z podvodů, při nichž podle policie připravili úřad práce o 1,5 milionu korun. Stíhaní podle policie fiktivně zaměstnávali lidi za nadstandardních pracovních podmínek. Po pár dnech jim dali výpověď, a tím pádem krátce zaměstnaní měli nárok na vysokou podporu.

Stíhaní měli podle kriminalistů opakovaně uzavírat pracovní smlouvy na shodné pozice, které byly nadstandardně ohodnoceny. Po několika dnech byly ale smlouvy ze strany zaměstnavatele bez udání důvodu ukončeny. 

„Nové pracovní poměry pak uzavírali bezprostředně po uplynutí lhůty 6 měsíců, po kterých byli obvinění buď zaměstnáni jinde, nebo obnovili svá živnostenská oprávnění. Tím splnili podmínky pro přiznání plné podpory v nezaměstnanosti, která byla díky nadstandartnímu platu z předchozího zaměstnání nepoměrně vyšší, než na kterou by měli nárok za normálních okolností," popsal policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Pachatelé si podle policie měli přijít na více než jeden a půl milionu korun. „Trestní stíhání obviněných bude probíhat na svobodě. V případě prokázání viny hrozí jednomu z pachatelů až osmiletý trest odnětí svobody. Další dva pachatele pak může soud poslat za mříže až na pět let a posledního na dva roky," uvedl Šupík.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky krimi, policie, podvod, Jihočeský kraj, Úřad práce České republiky, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyři lidé z Českokrumlovska připravili úřad práce o 1,5 milionu korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.