Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kraj bude vymáhat škodu, kterou měl způsobit bývalý ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu

Škodu, kterou měl Jihočeské centrále cestovního ruchu způsobit její bývalý ředitel Jaromír Polášek, bude Jihočeský kraj vymáhat zpět. Jde o více než 140 tisíc korun. Na případ upozornili jihočeští Piráti.

Vznikla kraji škoda kvůli vysokým odměnám? Nedorozumění, tvrdí bývalý ředitel centrály

Neoprávněné vyplácení odměn, odstupného a příplatků nebo nestandardní zadávání zakázek. Toho se mělo podle jihočeských Pirátů dopustit minulé vedení Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR). Jaromír Polášek, který v čele organizace stál, ale s...

O celém incidentu jsme psali na začátku října letošního roku, kdy na věc upozornili jihočeští Piráti. „Jihočeskému kraji vznikla kromě jiného také jasně vyčíslená finanční ztráta a tu by měl někdo zaplatit. Konkrétně jde o neoprávněně vyplacené odstupné ve výši cca 145 tisíc korun bývalé ekonomce JCCR a neoprávněně vyplacený příplatek za vedení a část osobního příplatku pracovnici pro domácí cestovní ruch v celkové výši 128 448 korun,“ uvedl tehdy pirátský zastupitel a člen komise pro cestovní ruch Jiří Roubíček.

Odstupné mělo být ekonomce vyplaceno z důvodu jejího odchodu z pozice. K němu ale nakonec nedošlo v avizovaný termín, protože spolu s odchodem ředitele Jaromíra Poláška by byla Jihočeská centrála cestovního ruchu fakticky bez vedení. „Hlavním problémem je nepochopení, že se nejednalo o propouštění, případně zrušení pracovní pozice, ale udržení chodu ekonomického oddělení po mém odchodu z JCCR,“ vysvětlil tehdy Polášek.

Jihočeský kraj slíbil, že nechá celou situaci prošetřit. Podle tiskové zprávy Pirátů se na prosincovém jednání Rady Jihočeského kraje rozhodlo o vymáhání způsobené škody.

To potvrdil první náměstek hejtmana František Talíř (KDU-ČSL), do jehož gesce JCCR spadá. „Především bych chtěl říct, že práce pana Poláška pro jižní Čechy si velmi vážím a cestovní ruch v našem regionu posunul během vedení Centrály cestovního ruchu na úplně jinou úroveň. Bohužel se dopustil administrativní chyby při vyplácení odměny a způsobil tak škodu ve výši 144 tisíc korun. Z toho důvodu jsme ho oslovili dopisem s žádostí o uhrazení této škody. Protože chci mít vždy čistý stůl, považuji to za férový postup. Dělat ale z jedné chyby jinak velmi schopného ředitele politické PR považuji nicméně za nedůstojné vůči němu, a především vůči jeho mnohaleté kvalitní práci,“ napsal v emailu Talíř.

Redakce požádala i vyjádření i samotného Poláška. Do vydání článku ale na dotaz nereagoval.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Jihočeský kraj, Piráti, Jihočeská centrála cestovního ruchu, Jaromír Polášek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj bude vymáhat škodu, kterou měl způsobit bývalý ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.