Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Policisté naháněli zfetovaného řidiče se zákazem řízení. Před jízdou se posilnil pervitinem a marihuanou

Policisté a strážníci ze Strakonic mají za sebou honičku, kdy koncem února naháněli ulicemi města ujíždějící Peugeot 206. Jeho řidič nereagoval na pokyny k zastavení. Ujíždějící auto zastavilo ve Starém Dražejově a z místa řidiče vyběhl muž, který utíkal směrem na Nový Dražejov. Policisté společně se strážníky muže pronásledovali. Za použití donucovacích prostředků, hrozby střelnou zbraní, muže zadrželi a ten skončil v poutech.

„Jednalo se o šestatřicetiletého muže z Trutnovska žijícího na Strakonicku. Proč ujížděl před policejními hlídkami, k tomu měl hned několik důvodů,“ potvrdila mluvčí policie Jaromíra Nováková.

Muž byl podle policie pod vlivem drog. „Policistům přiznal, že před dvěma dny užil pervitin a před jízdou vykouřil jointa marihuany. Jeho tvrzení také potvrdil orientační test na návykové látky, který byl pozitivní na látky amfetamin/metamfetamin a THC. Lékařské vyšetření muž odmítl,“ dodala Nováková. Podle ní měl také platný zákaz řízení.

„Muž skončil v policejní cele, ze které byl po provedených úkonech následující den propuštěn. Policisté mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Čeká ho další soud,“ dodala mluvčí.

Společně s mužem jeli v autě dva mladíci. V autě policisté našli také sklenici se sušinou a sáček s bílou krystalickou látkou. „K nálezu se hrdě hlásil dvaadvacetiletý spolujezdec. Sušinu i sáček s látkou policisté zajistili k odbornému znaleckému zkoumání. Výsledek expertizy rozhodne o dalším policejním postupu,“ uzavřela Nováková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Peugeot 206, Strakonice, Policie ČR, honička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté naháněli zfetovaného řidiče se zákazem řízení. Před jízdou se posilnil pervitinem a marihuanou  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.