Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policie zatkla dealera pervitinu. Drogu míchal s kloubní výživou

Jihočeští policisté zadrželi minulý týden čtyřiapadesátiletého muže z Českobudějovicka, který v okolí krajského města distribuoval ve velkém pervitin. Drogu prodával za vysoké částky, a aby byl jeho zisk ještě vyšší, ředil ji kloubní výživou. Všechno dělal i přesto, že byl letos v březnu odsouzen na osm let. Nyní mu hrozí dalších deset.

Podle policie byl čtyřiapadesátiletý muž známým dealerem. V březnu letošního roku byl za zvlášť závažný zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy odsouzen na osm let vězení. Ani to ho ale neodradilo, aby ve své činnosti pokračoval.

Muž měl podle kriminalistů jezdit pro pervitin do Prahy, kde kupoval gram této drogy za zhruba 900 korun. Svým klientům ji následně prodával mnohem dráž. „Aby byl jeho zisk ještě větší, neprodával čistou drogu, ale ředil ji kloubní výživou. Nebylo žádnou výjimkou, že v poměru 1:1," popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová

Nakoupené zboží známý recidivista schovával v trezoru, který si uložil u třiapadesátiletého muže z Českých Budějovic. Chtěl tak zabránit tomu, aby u něj případně policie drogy nenašla. Svému komplici za pomoct poskytoval pervitin zdarma.

V minulém týdnu oba muže policie zatkla. Kromě více než 150 gramů drogy našli také perkusní pistoli. Staršímu z mužů hrozí další trest, v délce až deseti let. „Jeho komplic byl obviněn roněž z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnýni a psychotropními látkami a s jedy, nicméně v prvním odstavci, a tak mu hrozí trest odnětí svobody maximálně na pět let,“ dodala Schwarzová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, policie, drogy, pervitin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zatkla dealera pervitinu. Drogu míchal s kloubní výživou  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.