Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Žena uvěřila videu, které slibovalo výhodné investice. Přišla o více než 600 tisíc korun

O více než 600 tisíc korun přišla žena, která zareagovala na video na sociálních sítích, které radilo, jak pomocí investic získat pohádkové jmění. Žena podle pokynů společnosti přeposlala peníze na investiční účet a nainstalovala si aplikaci, která měla s tímto účtem spolupracovat. Tím ale dala podvodníkům přístup ke svému počítači a přišla o další peníze. Případ vyšetřuje policie.

Téměř denně se objevují nové a nové způsoby, kterými podvodníci lákají z lidí peníze. Jedním z dalších je video na sociálních sítích, ve kterém vystupuje známá osobnost a radí, jak pomocí investování vydělat vysoké částky. Na toto video zareagovala žena z Jindřichohradecka, která se po shlédnutí videa proklikala na webové stránky společnosti, která výhodné investice zprostředkovávala. Tady vyplnila osobní údaje a telefonní číslo. 

„Záhy byla kontaktována mužem vystupujícím pod jménem Eden Malković, který navedl ženu k dalším krokům, díky kterým se měla její investice zhodnotit. Poškozená postupovala podle pokynů a ihned zaslala na investiční účet 500 tisíc korun. Poté byla podvodníkem opětovně kontaktována s legendou, že peníze v pořádku dorazily a že jí i s výdělkem, který měl činit 316 tisíc korun, budou do dvou dnů vráceny na její účet," popsala policejní mluvčí Věra Mžiková

Tím ale akce podvodníků neskončila. Ještě ten den ženu kontaktoval další muž vystupující pod jménem Balog, který ji přesvědčil k instalaci aplikace. Ta měla spolupracovat s jejím investičním účtem. „Díky této aplikaci však získal vzdálený přístup k jejímu počítači a z jejího účtu jí bylo odčerpáno dalších 167 tisíc korun. Poškozená tak přišla celkem o 667 tisíc korun," doplnila Mžiková.

Policie věc vyšetřuje a po pachatelích, kteří jsou podezřelí ze spáchání trestného činu podvodu, pátrá. Zároveň upozorňuje, že zvlášť v rámci investic by měli být lidé velmi obezřetní. „Pamatujte, že v případě investování je Riziko je v těchto případech výhradně na straně investora. Volte proto pro zhodnocování svých peněz jen ověřené a renomované investiční společnosti. Nepodléhejte manipulativnímu jednání, fiktivnímu doporučení celebrit a už vůbec ne slibům zaručených investic bez rizika," uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, podvod, investice, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jana Paňáčková

Té ženy je mi sice líto, ale i tak musím říci - Dobře jí tak, aneb Komu není shůry dáno...

Čtvrtek, 25. května 2023, 12:09Odpovědět

Jana Paňáčková

Ach jo, už nemám slov, vždyť je to pořád dokola.

Čtvrtek, 25. května 2023, 12:07Odpovědět

Žena uvěřila videu, které slibovalo výhodné investice. Přišla o více než 600 tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.