Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Z útoku v nemocnici obvinila policie devětadvacetiletého muže. Hrozí mu až 12 let vězení

, aktualizováno 17. června 2023, 18:50

Jihočeští kriminalisté obvinili devětadvacetiletého muže, který včera zaútočil mačetou v českobudějovické nemocnici, z těžkého ublížení na zdraví. Nyní zpracovávají návrh na jeho vzetí do vazby. Útočník zranil čtyři osoby, šlo o sestry a sanitáře. Všichni by měli být ve stabilizovaném stavu.

„Krajští kriminalisté obvinili z těžkého ublížení na zdraví muže 29 let, který včera v Českých Budějovicích zranil v nemocnici čtyři osoby. Kriminalisté zároveň zpracovávají podnět k návrhu na vzetí muže do vazby,“ napsala dnes policie novinářům. Policejní mluvčí Milan Bajcura doplnil, že útočníkovi hrozí pět až 12 let vězení.

Muž včera odpoledne na psychiatrickém oddělení českobudějovické nemocnice mačetou zaútočil na několik zaměstnanců. Zranil čtyři lidi, sestry a sanitáře. Všichni by měli být ve stabilizovaném stavu. „Nikdo není v nějakém ohrožení života, všichni čtyři zůstávají v péči lékařů a ten stav je v téhle chvíli stabilizovaný. To je jediná pozitivní aktualita k dnešku. Všichni jsou ve stavu, který se nezhoršil. Není tam od včerejška (od pátku) žádné zhoršení," řekl dnes ČTK hejtman Martin Kuba (ODS). Mluvčí nemocnice Iva Nováková večer uvedla, že tři z pěti zraněných zaměstnanců byli propuštěni do domácího léčení. 

Stav čtyř členů personálu psychiatrického oddělení budějovické nemocnice, které v pátek napadl a zranil muž s mačetou, je stabilizovaný. Policie vytvořila vyšetřovací tým, řekl dnes jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). Muž, kterého policie...

O incidentu policie informovala v pátek před půl šestou odpoledne. Personálu se podařilo útočníka znehybnit a předat do rukou policie. Na místě zasahovali tři posádky a lékař zdravotnické záchranné služby.

Útok odsoudil ředitel českobudějovické nemocnice Michal Šnorek, hejtman Jihočeského kraje i ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). Všichni zároveň ocenili zásah zaměstnanců. „Chtěl bych ocenit obětavost a profesionální reakci našich zaměstnanců, díky nimž se podařilo útočníkovi zabránit v pokračování útoku. Důrazně odsuzuji dnešní neospravedlnitelný a brutální útok na zaměstnance nemocnice,“ sdělil Šnorek.

Na psychiatrickém oddělení českobudějovické nemocnice v pátek odpoledne zasahovala policie. Muž tam mačetou zaútočil na personál a zranil čtyři osoby. Policie o tom informovala na svém twitterovém účtu. Muže se podařilo zadržet. Ředitel nemocnice...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, napadení, nemocnice české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z útoku v nemocnici obvinila policie devětadvacetiletého muže. Hrozí mu až 12 let vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.