Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Opilý řidič srazil cyklistu a narazil do betonového plotu. Nadýchal přes čtyři promile

Více než čtyři promile alkoholu nadýchal v sobotu dopoledne řidič, který u Hluboké nad Vltavou srazil cyklistu a naboural do betonového plotu. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění, způsobená škoda přesahuje 60 tisíc korun.

Nehoda se stala v sobotu po půl jedenácté dopoledne v Hluboké nad Vltavou. Řidič osobního auta značky Mazda měl jet ulicí od centra směrem k přístavišti. „Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem nákladu a profilu komunikace, po odbočení vpravo k parkovišti srazil cyklistu a poté svou jízdu ukončil nárazem do betonového plotu,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Na místo dorazila hlídka policie, který u řidiče provedla test na přítomnost alkoholu v dechu. Ta vyšla pozitivní. „Výsledek převýšil 4,3 promile. I po pár minutách se opakovaný test nikterak nelišil od prvního měření,“ uvedl mluvčí.

Muži byla na místě zadržen řidičský průkaz. Způsobená škoda přesahuje 60 tisíc korun. Policie proti muži zahájila trestní stíhání pro podezření ze spáchání z přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič srazil cyklistu a narazil do betonového plotu. Nadýchal přes čtyři promile  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.