Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zraněný farář z jihočeské vesnice má mít klíšťovou encefalitidu

Farář z jihočeské vesnice, kterého měli v listopadu najít se zraněním v intimních partiích, má mít podle serveru Novinky.cz klíšťovou encefalitidu. Onemocnění u něj měla vyvolat zánět mozku a psychotický stav. Zranění si tak farář podle webu nejspíš způsobil sám.

Informace o onemocnění měl Novinkám sdělit generální vikář českobudějovické diecéze, pod kterou farář spadá, David Henzl. Podle něj měly stát za zraněním zdravotní problémy. „Je prokázaná klíšťová encefalitida, která způsobila velké ložisko zánětu mozku a následkem toho také psychotický stav,“ řekl pro server Henzl. Farář podle něj zůstává v nemocnici, není už v umělém spánku, komunikuje ale omezeně. 

Případ se v médiích objevil v druhé polovině listopadu. Farář tehdy nedorazil na domluvenou schůzku a nikomu se neozýval. Starostka obce tehdy zavolala na tísňovou linku. Na místo vyrazily složky integrovaného záchranného systému, dvaašedesátiletého duchovního ošetřili zdravotníci a převezli ho do nemocnice. 

Faráře z jihočeské vesnice měli najít s amputovaným penisem

Ve vesnici na jihu Čech měli lidé v polovině tohoto týdne najít na faře zraněného kněze. Podle některých si měl uříznout penis. Pomoc muži zavolala starostka obce. Policie vyloučila cizí zavinění.

V médiích se začala objevovat zpráva, že muž si měl amputovat penis. Novinkám to tehdy potvrdilo několik zdrojů. Generální vikář ale před časem uvedl, že „rozsah zranění není takový, jak média psala“.

Policie hned na začátku případu vyloučila cizí zavinění. I podle některých informací si je měl farář způsobit sám. To mohlo způsobit právě onemocnění klíšťovou encefalitidou, které v některých případech může přivést psychotický stav, během kterého není vyloučeno, že si člověk ublíží.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, policie, farář

Zraněný farář z jihočeské vesnice má mít klíšťovou encefalitidu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.