Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Tři muži umlátili svého kamaráda. Vše pak chtěli zamaskovat požárem

Jihočeští kriminalisté obvinili z vraždy tři muže, kteří měli umlátit jejich známého. Čin pak chtěli zamaskovat požárem. Důvodem měla být neochota zavražděného dělit se o cigarety a alkohol. Jde o první letošní vraždu v Jihočeském kraji.

Incident se odehrál minulý týden v Českém Krumlově, kde bylo nalezeno ohořelé lidské tělo. Policie v případu nařídila soudní pitvu, která měla určit příčinu smrti. „Ta jasně kriminalistům potvrdila známky cizího zavinění. Na těle oběti byly jasné známky útoku a značného násilí. Kriminalistům dalo také trochu práce zjistit totožnost mrtvého, nakonec bylo jasno i zde, šlo o čtyřiapadesátiletého muže z místní bezdomovecké komunity,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner

V Českém Krumlově našli ohořelé lidské tělo. Příčinu smrti policie zjišťuje

Policie v Českém Krumlově vyšetřuje od dnešního rána nález lidského ohořelého těla ve čtvrti Latrán. Příčinu smrti by měla určit nařízená soudní pitva. Zatím není jasné, jestli šlo o nešťastnou náhodu nebo o cizí zavinění.

Policie se následně pustila do vyšetřování, během kterého vyslechla několik desítek osob. Tři muži podle mluvčího „neprošli“. „Zavražděného znali, často s ním popíjeli…Tak to bylo i kritickou noc ze středy na čtvrtek minulý týden. Z popíjení se stala hádka, z hádky společné brutální napadení a pak myšlenka a čin zahlazení vraždy a stop požárem,“ popsal.

Policie tři muže ve věku mezi 38 a 26 lety obvinila z vraždy a vzala do vazby, kde počkají na soud. Motivem jejich jednání měla být neochota zavražděného dělit se o cigarety a alkohol.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie

Štítky krimi, policie, vražda, smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři muži umlátili svého kamaráda. Vše pak chtěli zamaskovat požárem  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.