Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dva recidivisté se znovu pustili do obchodování s drogami. Muži a ženě hrozí až 10 let vězení

Až deset let vězení hrozí muži a ženě z Prachaticka, které v uplynulých dnech zadrželi jihočeští kriminalisté. Dvojice měla obchodovat nebo zdarma poskytovat lidem marihuanu a pervitin. Během domovní prohlídky u nich policie našla nejen samotné drogy, ale i váhy a sáčky určené pro jejich distribuci.

Dvacetiletá žena a devětatřicetiletý muž jsou obviněni z závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Od srpna 2023 měli na Prachaticku prodávat nebo poskytovat zdarma marihuanu a pervitin.

„Tohoto jednání se dopouštěli jak společně, tak z části samostatně, kdy za uvedené období poskytli zdarma nebo prodali drogy nejméně 30 osobám, u pervitinu to bylo v řádech vyšších desítek gramů,“ uvedla policejní mluvčí Martina Joklová.


Zdroj: Policie ČR

Policie u nich během domovních prohlídek našla nejen zmiňované drogy, ale také váhy a sáčky, které měli sloužit k další distribuci.

„Oba obvinění byli za obdobné jednání již v minulosti odsouzeni. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na 10 let,“ dodala Joklová. Trestní stíhání obviněných probíhá na svobodě.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva recidivisté se znovu pustili do obchodování s drogami. Muži a ženě hrozí až 10 let vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.