Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

U Mirkovic se čelně srazila dvě auta. Řidiči jsou vážně zranění

, aktualizováno 12. dubna 2024, 11:00

U Mirkovic na Českokrumlovsku se dnes ráno čelně srazila dvě osobní auta. Oba řidiči jsou podle policie vážně zranění. Dopravu na místě policie řídí kyvadlově.

Nehoda se stala krátce před půl 9 u Mirkovic na Českokrumlovsku. Podle policejního mluvčího Miroslava Šupíka šlo o čelní střed dvou osobních aut. „Vozidlo ze zatím neznámých příčin přejelo do protisměru, kde se srazilo s jiným autem,“ uvedl Šupík.

Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému, povolán byl také vrtulník Letecké záchranné služby. „Sedmadvacetiletý muž zůstal zaklíněný ve vozidle, utrpěl mnohačetná poranění, která ho bezprostředně ohrožovala na životě. Záchranáři jej zajistili žilním vstupem, uvedli do umělého spánku, uložili do celotělové vakuové matrace, podali léky na podporu oběhu a zástavu krvácení. Poté byl muž ve vážném stavu letecky transportován na anesteziologickoresuscitační oddělení českobudějovické nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Petra Kafková.

Třiačtyřicetiletý muž z druhého vozu utrpěl při střetu poranění v oblasti trupu a dolních končetin a byl také převezen do českobudějovické nemocnice. „Pacientovi byla před transportem poskytnuta přednemocniční neodkladné péče. Jeho stav se jevil jako středně závažný,“ dodala Kafková.

Dopravu na místě řídí policie kyvadlově. Omezení má podle policejního dopravního webu trvat do 12 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, nehoda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Mirkovic se čelně srazila dvě auta. Řidiči jsou vážně zranění  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.