Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Trojice dětí žila v zahradní chatce. Bez toalety, koupelny a v otřesných podmínkách

Těžko uvěřitelný případ odhalili před nedávnem strážníci městské policie z Hluboké nad Vltavou. V jedné z chat tam žila společně s matkou trojice dětí v naprosto nevyhovujících podmínkách. Chatka neměla podle strážníků toaletu ani sprchu, děti se proto chodily koupat do nedalekého potoka.

Případem se začali zabývat strážníci poté, co na vedoucí prodejny měly pořvávat tři osoby, které seděly před obchodem. „Po příjezdu na místo se zde nacházely pouze osoby dvě, které se v minulosti potýkaly s drogovou závislostí a také krádežemi právě v různých supermarketech. Třetí osoba se schovávala za rohem obchodu, kde byla strážníkem nalezena,“ popsal Patrik Brožek, zástupce vrchního strážníka.

Strážníci zjistili, že přebývají v nějaké chatce za ZOO. „Podle místní znalosti si však jeden ze strážníků vzpomněl, že kdysi dávno řešil jednoho muže bez domova v chatce v lese za vlakovým nádražím U Sudárny. Rozhodl se tedy toto místo zkontrolovat,“ dodal Brožek.

V chatce o velikosti 3 x 4 metry našli strážníci tři nezletilé děti ve věku 5, 7 a 8 let, které ani nevěděly, kdy byly naposledy ve školce a ve škole, co je to čištění zubů. Děti také strážníkům řekly, že se chodí mýt do potoka poblíž a na WC chodí za chatku.

„Strážníci okamžitě nabyli podezření, že se jedná o zanedbání péče a na místo přivolali policii společně s OSPOD. Děti v průběhu sdělily, že jedly naposledy v jedenáct hodin ráno chleba, když jejich matka odešla do města. Na místě se s nimi nacházela další dospělá osoba, která děti „hlídala“ a ta sdělila, že jsou zde zhruba 14 dnů, neboť ji a tři výše zmíněné osoby vyhodil otec dětí společně s dětmi z bytu,“ doplnil Brožek. V chatce tak přebývalo dohromady sedm osob.

Děti nakonec byly OSPODem odebrány a z místa odvezeny na vyšetření do nemocnice a poté umístěny do dětského domova.

Šetření případu nakonec ukázalo, že osobou schovávající se před strážníky u obchodu byla právě matka tří dětí. Ve schovávání pokračovala i později, když se nedostavila na místo ani poté co ji strážníci telefonicky kontaktovali. „Během celého řešení se neukázala, bylo jí to úplně jedno. Údajně už jí takto bylo odebráno celkem 10 dětí,“ uzavřel Brožek. Případem se nyní zabývá OSPOD.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Hluboká nad Vltavou

Štítky Hluboká nad Vltavou, strážníci, děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trojice dětí žila v zahradní chatce. Bez toalety, koupelny a v otřesných podmínkách  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.