Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Dvojice, která nechala v horku psa v autě a ten uhynul, dostala podmínku

Svého psa nechali loni v létě zavřeného téměř hodinu v horku v autě. Zvíře později na následky dehydratace a selhání orgánů uhynulo. Majitelé dostali u Okresního soudu v Českých Budějovicích podmíněné tresty. Informoval o tom server Novinky.cz.

„Ve věci byl vydán trestní příkaz, kterým byli obvinění pravomocně uznáni vinnými přečinem zanedbání péče o zvíře z nedbalosti a byl jim uložen trest odnětí svobody v trvání tří měsíců s odkladem na zkušební dobu 12 měsíců,“ uvedla pro server Novinky mluvčí soudu Markéta Bartizalová. Jedná o trest v polovině sazby. Rozhodnutí je pravomocné a muž i žena s ním souhlasili.

Incident se odehrál loni v polovině července u zoologické zahrady v Hluboké nad Vltavou. Dvojice měla psa nechat zavřeného v horku v autě téměř hodinu. Kolabujícího zvířete si všiml svěděk, který zavolal na policii.  „S ohledem na situaci oznamovatel přivolal policisty a sám se zároveň pokusil rozbít okénko vozu, to se mu však nepovedlo. Policisté mezitím zjistili telefon na majitelku vozu, telefon však někdo při vyzvánění zavěsil,“ popsal tehdy policejní mluvčí Jiří Matzner.

Psa nechal v autě a odešel do zoo. Udělal jsem chybu, napsal muž

Psa nechal v autě, odešel do zoologické zahrady za rodinou a přibližně hodinu tam zvíře nechal. Když ho po zhruba hodině upozornil kamarád, že na místo jede policie, tak se k vozidlu vrátil. Majitel psa nyní svého činu lituje a přiznává, že...

Po chvíli se na místo měla majitelka dostavit, auto otevřít a psa pustit ven. Staford musel být v urgentním stavu převezen k místní veterinářce. Ta později uvedla, že pes večer na následky dehydratace a selhání orgánů uhynul.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, policie, pes, horko, týrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice, která nechala v horku psa v autě a ten uhynul, dostala podmínku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.