Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Muž nelegálně odebíral elektřinu. Pozornost chtěl odlákat cedulemi o nebezpečných zařízeních

Škodu za téměř 200 tisíc korun způsobil šestašedesátiletý muž, který měl na Písecku nelegálně odebírat elektřinu v chatě, ve které trvale bydlel. Nemovitost si doslova opevnil a na plot umístil cedule, které varovaly před nebezpečnými zařízeními na pozemku. Ani tím ale neodlákal zásahovou jednotku policie.

Případem se zabývali písečtí kriminalisté, kteří řeší hospodářskou trestnou činnost. Podnětem pro ně byla podezřele nízká spotřeba energie v jedné z chat na Písecku. „Šestašedesátiletý muž si chatu na Písecku, kde trvale bydlí, doslova opevnil a chtěl být ukrytý před zraky z venčí. Ploty osadil cedulemi, které informovaly o umístění nebezpečných zařízení,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Písečtí kriminalisté spolupracovali s jihočeskou zásahovou jednotku, která měla pomoct při domovní prohlídce. „Vzhledem k tomu, jaké informace muž vyvěsil na ploty kolem pozemku, bylo třeba zajistit bezpečný vstup všem zasahujícím kriminalistům i pracovníkům energetické společnosti. To byla práce pro zkušené policisty ze zásahové jednotky,“ vysvětlila mluvčí.

Během domovní prohlídky se potvrdilo podezření, že už upravil elektroměr tak, aby se nezapočítávala spotřeba energie i v době, kdy zařízení v domě fungovala. Kriminalisté zajistili stopy a odeslali je k expertízám.

„Na základě výsledků znaleckých zkoumání, a všech zjištěných skutečností, vyšetřovatel zahájil trestní stíhání muže pro trestný čin krádež. Nejméně v době od 20. ledna 2023 do 2. března 2024 měl muž upraveným elektroměrem úmyslně vykazovat jiné hodnoty odběru energie a způsobil škodu za bezmála 200 000 korun,“ uzavřela mluvčí s tím, že vyšetřování případu pokračuje.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, nelegální odběr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž nelegálně odebíral elektřinu. Pozornost chtěl odlákat cedulemi o nebezpečných zařízeních  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.