Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Muž v Českém Krumlově spadl ze skály a zranil se, policisté se k němu brodili přes řeku

Dramatické chvíle zažili českokrumlovští policisté, kteří vyjížděli na oznámení o muži, který spadl ze skály Kvůli nepřístupnému terénu museli řeku přebrodit a muže odtud dostat pryč. Následně si ho převzali zdravotníci. Muž nedokázal vysvětlit, jak se na skálu dostal.

O muži, který v řece v Českém Krumlově volá o pomoc, se policisté dozvěděli v neděli po deváté večer. Na místo okamžitě vyrazili policisté David Moravec a Roman Lisý. „Zasahující policisté neviděli jinou možnost než řeku s výstrojí přebrodit. Druhý břeh řeky je totiž nepřístupný. Také hrozilo, že by se částečně bezvládný muž mohl dostat do proudu, do hloubky a utonout. Chlap stěží komunikoval, a tak se policisté rozhodli riskovat, i když nedokázali posoudit rozsah jeho zranění,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Muže přes řeku dostali k břehu a přivolali záchrannou službu. Na břehu zraněného muže zabalili do termofolie a ošetřili mu povrchová zranění. 

Muž nedokázal vysvětlit, jak se dostal na skálu, ani jak a proč spadl nebo skočil do řeky. „Po ošetření na místě zdravotníci pacienta převezli do nemocnice. Bylo potřeba vyloučit, zda následkem pádu neutrpěl vnitřní zranění," doplnil Matzner s tím, že policie děkuje svědkům, kteří hlídku zavolali, s mužem komunikovali a policistům pomohli.

"K muži jsme vyslali dvě českokrumlovské posádky. Muž byl při vědomí, ale utrpěl zranění hlavy a dolní končetiny. Po ošetření byl převezen na urgentní příjem krajské nemocnice," doplnila mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, policie, skála

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Českém Krumlově spadl ze skály a zranil se, policisté se k němu brodili přes řeku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.