Počasí dnes30 °C, zítra17 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Mladík tvrdil, že ho přepadli a okradli. Vše si ale vymyslel

Pokuta až 50 tisíc korun může dostat osmnáctiletý muž ze Sezimova Ústí, který měl na konci května 2024 nahlásit na policii, že ho před místní diskotékou přepadl a okradl neznámý muž. Nakonec se ale ukázalo, že si celý incident vymyslel.

Osmnáctiletého muže měl neznámý pachatel přepadnout při odchodu z diskotéky v Kánišově ulici v Sezimově Ústí. „Krátce před čtvrtou hodinou ranní měl k němu přistoupit jemu neznámý muž, chytit ho pod krkem za mikinu a vyhrožovat, že pokud mu nedá peníze, že jej zmlátí,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Pokorná. Napadený měl agresorovi dát pět tisíc korun, které měl u sebe.

Do vyšetřování případu se okamžitě zapojili kriminalisté a specialisté na odhalování násilné trestné činnosti. „Kriminalisté objevili ve výpovědi poškozeného nesrovnalosti. Zároveň i zajištěné důkazní materiály zpochybnily mladíkova tvrzení,“ vysvětlila mluvčí.

Během dalšího výslechu se pak mladík policistům přiznal, že si celou situaci vymyslel. Podle mluvčí se tak dopustil přestupku křivého vysvětlení a může dostat pokutu až 50 tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, přepadení, vyšetřování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík tvrdil, že ho přepadli a okradli. Vše si ale vymyslel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.