Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Chlapec ve spodním prádle a bačkůrkách se toulal městem. Pomohla mu až všímavá seniorka

Strážníci městské policie, záchranáři a státní policisté řešili v neděli ráno čtyřletého chlapce, který se sám toulal jen ve spodním prádle a bačkorách v Českých Budějovicích nedaleko obchodního domu Družba. Chlapce si všimla jedenasedmdesátiletá žena, která ho dovedla do obchodu a předala policistům. Těm se později přihlásila jeho matka.

Čtyřletého chlapečka, který se ve spodním prádle a bačkůrkách toulal u obchodního domu Družba na Pražské třídě, si v neděli kolem osmé hodiny ráno všimla jedenasedmdesátiletá žena. „Nálezkyně zavedla dítě do blízké prodejny, kde mu ochotné zaměstnankyně zapůjčily oblečení. Chlapec však zjevně neoplýval řečovými schopnostmi, aby byl schopen odpovědět na dotazy směřující k jeho bydlišti,“ uvedla mluvčí městské policie Věra Školková.

Strážníci městské policie na místo přivolali zdravotníky, kteří chlapce spolu s pracovnicí oddělení sociálně právní ochrany dětí českobudějovického magistrátu převezli do zdravotnického zařízení. „Strážníci mezitím poskytli fotografii ztraceného chlapce přivolané hlídce Policie ČR, která zahájila další kroky k vypátrání jeho zákonných zástupců. Po několika desítkách minut později se na tísňovou linku přihlásila matka ztraceného chlapce,“ dodala Školková.

Případem se nyní budou zabývat českobudějovičtí policisté.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, dítě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chlapec ve spodním prádle a bačkůrkách se toulal městem. Pomohla mu až všímavá seniorka  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.