Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. července 2024  |  Svátek má Viktor
Bez reklam

Do bytu lákal nezletilé chlapce a zneužíval je. Muže dopadli kriminalisté

Ze zločinu pohlavního zneužití a přečinu ohrožení výchovy dítěte obvinili jihočeští kriminalisté osmapadesátiletého muže z Českých Budějovic. Ten měl lákat do svého bytu nezletilé chlapce, které následně zneužíval. Poskytovat jim měl peníze nebo cigarety. Muž, který už byl za podobný delikt odsouzen, je nyní ve vazbě. Hrozí mu osm let vězení.

O incidentu informovali policisté na svých webových stránkách. Podle mluvčího Jiřího Matznera měl obviněný osmapadesátiletý muž nezletilé chlapce zneužívat ve svém bytě. „Sexuální praktiky s nimi provozoval v koupelně i obývacím pokoji. Sám se také před chlapci uspokojoval. Pro chlapce mělo být motivací, že u něho v bytě mohli bez omezení pobývat a on je zásoboval i drobnou finanční hotovostí či cigaretami,“ uvedl mluvčí.

Chlapci se k němu měli dokonce sami vracet, protože mužův byt brali jako zázemí, kde mohou trávit volný čas.

Podle kriminalistů měl být muž navíc za podobný skutek v loňském roce pravomocně odsouzen. Podali proto podnět k jeho vzetí do vazby, který soud akceptoval.

Muž je obviněn ze zločinu pohlavního zneužití a přečinu ohrožení výchovy dítěte. „Podle trestního zákoníku hrozí vyšetřovanému trest odnětí svobody v délce až osmi let,“ uzavřel Matzner.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, zneužívání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do bytu lákal nezletilé chlapce a zneužíval je. Muže dopadli kriminalisté  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.