Počasí dnes31 °C, zítra29 °C
Středa 14. srpna 2024  |  Svátek má Alan
Bez reklam

Opilý muž ujížděl před policií. Nadýchal přes tři promile

Přes tři promile alkoholu nadýchal třiatřicetiletý muž, kterého v pátek v noci zastavili v Českých Budějovicích městští strážníci. Muž řídil osobní auto, neměl ale rozsvícená světla a měl problém udržet směr jízdy. Před policisty navíc začal ujíždět, nakonec ale skončil v poutech.

Vozidla bez rozsvícených světel si všimli strážníci v pátek kolem jedné hodiny ráno. Řidič měl podle mluvčí Věry Školkové zjevné problémy udržet směr jízdy, hlídka se proto rozhodla vůz zastavit. 

„Muž za volantem na rozsvícené výstražné zařízení na služebním vozidle ani na akustický signál nereagoval a naopak přidal plyn. Před hlídkou městské policie začal ujíždět do Suchého Vrbného, kde se po projetí několika ulic vrátil do Dobrovodské ulice. Zde se strážníkům podařilo vozidlu nadjet a natlačit ho mimo komunikaci, kde byl řidič nucen zastavit,“ popsala Školková.

Po nasazení pout u něj strážníci provedli dechovou zkoušku, která ukázala alarmující výsledek. Muž nadýchal nejprve 3,31 promile alkoholu, následně 3,19 promile. „Strážníci muže předali do rukou přivolané hlídky Policie ČR. Dalším šetřením případu se budou zabývat policisté z Obvodního oddělení Policie ČR Suché Vrbné,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie České Budějovice

Štítky krimi, policie, městská policie, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž ujížděl před policií. Nadýchal přes tři promile  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.