Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Českobudějovičtí strážníci o víkendu dopadli dvě celostátně hledané osoby

Strážníci českobudějovické městské policie za sebou mají velice úspěšný víkend. Za jeden den se jim na území města podařilo dopadnout hned dva celostátně hledané muže. První z nich se v podroušeném stavu potácel u obchodního centra, druhý s přáteli slavil na dětském hřišti. Oba hledané muže předali strážníci do rukou policistů.

Českobudějovickým strážníkům se o víkendu podařilo vypátrat hned dvě celostátně hledané osoby. Mladík na útěku se potácel před obchodním centrem u českobudějovického nádraží, další muž si uspořádal hlučný večírek se svými kamarády na dětském hřišti na sídlišti Máj.

První osoba, kterou hlídka městské policie v neděli 4. srpna vypátrala, byl nezletilý mladík, který bez vědomí vychovatelek opustil prostory diagnostického ústavu. „Strážníci mladíka potkali v Nádražní ulici před obchodním centrem Mercury, kde právě přecházel vratkým krokem přechod pro chodce. Že na semaforu svítila červená a míří na něj zraky strážníků, ho nezajímalo. Mladík se později svěřil, že za jeho chováním stojí marihuana,“ popsala podezřelé chování zadrženého mluvčí českobudějovických strážníků Věra Školková.

Doplnila také, že souběžně s tím hlídku kontaktovali i zaměstnanci ostrahy centra. Ti se s dotyčným již setkali, když si ustlal v obchodní pasáži. Odhalení na sebe tak nenechalo dlouho čekat. „Po ověření mladíkovy totožnosti hlídka zjistila, že se jedná o osobu v celostátním pátrání a eskortovala ho na Obvodní oddělení Policie ČR, kde ho strážníci předali do rukou policistů k dalšímu opatření,“ sdělila Školková.

Druhého hledaného muže strážníci odhalili téhož dne krátce před devátou hodinou večerní. Hlídka městské policie tehdy vyjížděla na oznámení o skupince dospělých mužů, kteří si na dětském hřišti v ulici M. Chlajna uspořádali alkoholový dýchánek.

„Strážníci na místě zastihli tři muže. Při ověřování jejich totožnosti pak zjistili, že fotografie jednoho z přítomných figuruje v celostátní pátrací databázi. O několik minut později tak strážníci jedenatřicetiletého muže z Českých Budějovic předali policistům,“ popsala druhý případ Školková.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jana Kroneislová

Štítky městská policie, celostátní pátrání, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovičtí strážníci o víkendu dopadli dvě celostátně hledané osoby  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.